Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Declarație: Leancă a greșit atunci cînd a calificat MAEIE drept un „minister al propagandei”

18 aug. 2015,, 17:08   Politică
4874 1

Declaratie: Leancă a greșit atunci cînd a calificat MAEIE drept un „minister al propagandei”
Фото : vfocuse.md

Ambasadorul Republicii Moldova în Austria și Slovacia, Andrei Popov, dezaprobă declarația fostului premier Iurie Leancă, prin care a calificat Ministerul de Externe drept un „minister al propagandei”, notează NOI.md.

„Îl respect pe domnul Leancă ca diplomat și politician, îl consider chiar un bun prieten, dar am avut o discuție cu el și i-am spus că nu a fost corect să numească instituția în care el însuși a activat «minister al propagandei». Cel puțin eu ca fost viceministru, nu aș fi făcut asemenea declarații. Consider că activitatea actualului ministru este una mult mai complicată decît cea pe care a avut-o Ministerul atunci cînd Iurie Leancă era ministru și eu viceministru. Era mai simplu să vorbești atunci despre succese”, a precizat ambasadorul în cadrul unui interviu pentru Unimedia.

Diplomatul neagă că ar primi anumite indicații de la Guvern în ceea ce privește camuflarea anumitor realități. „Eu propagandă nu fac, fac tot ce pot în calitate mea de ambasador, ca să vină investitorii, experții străini aici, nu pot «ambala» niște realități. Cu certitudine nu am primit instrucțiuni legate de ce trebuie să spun sau, Doamne ferește, dacă spun ceva în plus. Asemenea note informative nu au fost”, a precizat Andrei Popov.

Totodată, ambasadorul a mai declarat că odată cu învestirea Guvernului condus de Valeriu Streleț se simte mai încrezător în șansele de izbîndă ale acestui executiv. „Este o schimbarea pozitivă, cînd ai un premier cu experiență politică, administrativă. Acesta este un avantaj față de foștii premieri”, a spus Andrei Popov.

Anterior, fostul premier Iurie Leancă a declarat că după formarea coaliției minoritare dintre PLDM și PD, Ministerul Afacerilor Externe a încercat să prezinte lucrurile în roz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?