Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La Chisinău va fi deschisă Academie de Taekwondo (VIDEO)

14 aug. 2015,, 18:15   Capitala
7172 1

La Chisinău va fi deschisă Academie de Taekwondo (VIDEO)
Foto : noi.md

Prezent în premieră în Republica Moldova, președintele Federației Internaționale de Taekwondo WTF, Chungwon Choue, a vorbit despre proiectul ce presupune deschiderea unei Academii de Taekwondo în țara noastră, în anul 2018. Momentan, se caută echipa de specialiști care vor preda lecțiile de luptă marțială. Abia după ce va fi format grupul de profesori, se va căuta și infrastructură potrivită pentru ridicarea Academiei.

Președintele Federației de Taekwondo, Igor Iuzefovici , a ținut să-l completeze pe președintele coreean: “În Moldova se simte lipsa de antrenori în disciplina respectivă, de aceea deschiderea unei Academii este strict necesară. Vrem să implicăm specialiști de peste hotare”.

Astfel de Academii sunt deschise doar în Azerbaijan, Uzbekistan, China, Iran, Croația și SUA. În acest sens, președintele Iuzefovici speră că vom putea aduna în Academia de la noi și persoane din tările vecine, care la fel nu au instituții de predare a acestei discipline, precum Ucraina sau România. În total, se planifică înmatricularea a câte 500-1000 persoane pentru un ciclu de studii.

La conferință a fost invitat și ministrul Tineretului și Sportului, Loretta Gandrabura, care a menționat că “apariția președintelui Federației Internaționale în Republica Moldova denotă că Federația noastră și-a făcut bine temele pentru acasă”. Împreună cu prim-ministrul Moldovei, Valeriu Streleț, cu care au avut o întrevedere chiar înaintea conferinței, Handrabura s-a arătat deschisă în găzduirea Campionatului European de Seniori sau, de ce nu, și a Campionatul Gand Prix din 2016. Mai mult, “voi insista să fie propusă în licee disciplina taekwondo ca disciplină opțională”, a adăugat ministrul.

La cele spuse a reacționat Președintele Chungwon Choue, amintind că noi avem momentan un lider mondial de la care putem lua exemplu. Este vorba de Aaron Cook, care urmează să participe la Jocurile Olimpice.

Menționăm că arta marțială taekwondo este originară din Coreea. Actualmente, 7 mln. de oameni din 206 țări practică această luptă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?