Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Agent de pază, condamnat la 5 ani de închisoare

14 aug. 2015,, 15:30   Societate
2873 0

Agent de pază, condamnat la 5 ani de închisoare
Foto : pro-pogoda.ru

Angajatul organizației de pază “Bercut” a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru comiterea torturii şi vătămare gravă a integrităţii corporale.

În urma unui semnal de alarmă, parvenit de la o sală de jocuri de noroc din or. Sîngera, angajatul „Bercut” s-a deplasat la faţa locului, unde un bărbat spărsese un geam şi refuza să achite prejudiciul cauzat. Agentul de pază, care avea misiunea doar de a calma spiritele şi de a chema poliţia, a lovit bărbatul de mai multe ori cu picioarele. Victima a fost transportată de urgenţă la spital, unde i-a fost salvată viaţa.

Deşi în instanţa de fond procurorii au solicitat condamnarea inculpatului la 7 ani închisoare cu executare, magistraţii i-au aplicat o pedeapsă non-privativă de libertate. Recent, Curtea de Apel a casat sentinţa primei instanţe şi a pronunţat o nouă hotărîre, prin care inculpatul a fost condamnat la o pedeapsă reală cu închisoare. De asemenea, inculpatul a fost privat de dreptul de a exercita funcţii ce ţin de paza bunurilor sau persoanelor, pe un termen de 4 ani. Decizia este cu drept de apel.

Procurorii spun că acest caz nu este unic. Mai multe cazuri similare, în privința agenților de pază, se află pe rol la instanțele de judecată, urmînd ca inculpații să își primească pedepsele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?