X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Fermierii din Căușeni intenționează să blocheze Ministerul Finanțelor

14 aug. 2015,, 13:45   Societate
2892 2
Фермеры из Каушан собираются блокировать Минфин
Foto: noi.md
Producătorii agricoli din raionul Căușeni intenționează să vină la Chișinău să blocheze activitatea Ministerului Finanțelor, dacă pînă la 20 august nu vor primi subvențiile pentru anul 2014, informează NOI.md cu referire la preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari.

Potrivit liderului agricultorilor, decizia respectivă a fost luată la ședința extinsă a Asociației Producătorilor Agricoli din Căușeni, care face parte din „UniAgroProtect”.

Colegiul pentru asociația republicană susține poziția fermierilor de la Căușeni. „Noi credem că și alte organizații vor participa la această acțiune. Este o bătaie de joc inadmisibilă. Ni s-a promis că datoriile la subvenții vor fi achitate pînă la 31 iulie, însă acest lucru nu s-a întîmplat. Am fost din nou mințiți”, a declarat Alexandru Slusari.

Preşedintele „UniAgroProtect” a menționat că din datoria statului pentru compensații de 221 de milioane de lei au fost achitate puțin peste 60 mil. lei. „Fermierii își așteaptă banii mai bine de un an. Numai că statul nu este penalizat pentru această întîrziere. A ajuns cuțitul la os!”, a declarat emoțional Alexandru Slusari, exprimînd starea de spirit care domină în rîndul producătorilor agricoli.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?