Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Festivalul EcoGastroEtnica anul acesta va avea loc la Călărași

15 aug. 2015,, 14:00   Societate
3576 0

Foto: trm.md

În perioada 28-30 august, în satul Răciula, raionul Călărași va avea loc Festivalul EcoGastroEtnica, ediția a doua, informează NOI.md.

Festivalul „EcoGastroEtnica la Coliba lui Moș Ion” se va desfășura timp de trei zile, la poalele Codrilor, pe malul unui lac, în cel mai pitoresc loc din Moldova.

Scopul acestui festival este promovarea tradițiilor autentice, așa cum au fost lăsate din strămoși, prin bucatele tradiționale, muzică și dansuri populare.

Cei prezenți la eveniment vor putea retrăi tradițiile copilăriei, precum: sacrificarea porcului, pregătirea mustului și a vinului. Nu va lipsi nici mămăliga țărănească, zeama tradițională de găină, sarmalele în frunze de viță de vie și varză, pîinea coaptă pe vatră, învîrtita și plăcintele moldovenești.

Copii vor avea ocazia să participe la master-class-uri de preparare a hulubașilor pe vatră, a colăceilor și altor produse de patiserie.

În cadrul festivalului vor cînta: Mariana Mihăilă, Anișoara Puică, Valentin Uzun și formația Tharmis, Nicolae și Isidor Glib, Dara și Charla’s Dreams, Plăieșii lui Nicolae Gribincea și alte colective folclorice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?