Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Vlad Straticiuc – moldoveanul care confecționează pălării ciudate în Spania (FOTO)

14 aug. 2015,, 14:00   Showbiz
6210 1

Vlad Straticiuc – moldoveanul care confecționează pălării ciudate în Spania
Foto : noi.md

Vlad Straticiuc, fost profesor de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din capitală, acum este cunoscut în întreaga lume datorită pălăriilor ciudate pe care le confecționează.

Vlad Straticiuc a absolvit Academia în 1997, Facultatea de Arte Plastice, Catedra de Tapiserie, unde a rămas să activeze după absolvire în calitate de profesor la disciplina „Tehnici textile”. În 2003, a plecat într-o vacanță în Spania, de unde nu s-a mai întors.

La propunerea designerului de modă Roberto Diz a rămas în Spania, să facă parte din echipa acestuia. Ceasul celebrității a sosit în momentul în care, după confecționarea unei rochii pentru o clientă, aceasta i-a cerut să-i confecționeze și o pălărie. Clienta a rămas mulțumită, astfel încît, în scurt timp, a început să primească comenzi de la prietenele acesteia.

În 2009 a participat la un concurs de pălării, care se desfășura la Ascot, Anglia, în cadrul celor mai celebre curse de cai, „Royal Ascot”, unde a cîștigat premiul special. La ceremonia de premiere, pălăria acestuia a fost purtată de actrița britanică Emma Samms.

La scurt timp, în 2012, Vlad și-a prezentat lucrările la Concursul Internațional de Pălării, dedicat jubileului de 60 de ani de la domnie a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, unde iarăși a ieșit învingător.

De curînd, a primit o ofertă din partea unui creator de rochii de mireasă pentru o colaborare. Barcelona Bridal Week este cel mai important eveniment de specialitate din Spania, unde designeri renumiți se adună ca să-și prezinte colecțiile de gală.

„Am participat la acest eveniment la invitația designerului Sabrina Saree, pentru colecția sa de rochii de gală. Tot lucrul a trebuit să fie executat în mai puțin de trei săptămîni, deoarece decizia de a prezenta rochiile cu pălării a fost luată pe ultima sută de metri. Am avut doar două zile pentru a găsi și prezenta idea și apoi am realizat 13 piese pentru colecție – mărturisește Vlad Straticiuc. – Cea mai extravagantă pălărie pe care a confecționat-o pînă acum are o înălțime de 1 metru și 20 de centimetri”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?