Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Comercianţii de la Piaţa Centrală s-au baricadat în semn de protest

13 aug. 2015,, 13:45   Societate
4223 0
Foto: noi.md
Comercianţii mărfurilor de uz casnic de la Piaţa Centrală din Chişinău s-au baricadat, miercuri seara, la tarabele lor, în semn de protest împotriva construcţiei unui pavilion pe această suprafaţă.

Potrivit agenţiei "Infotag", peste o sută de comercianţi au scandat "Jos Chirtoacă!", "Noi vrem să lucrăm!".

Ei se tem că "după construcţia pavilionului preţurile pentru arendă vor fi majorate".

Deputatul din partea Partidului Socialiştilor (PSRM), Vasile Bolea, vorbind cu comercianţii a spus că "pe 20 august va fi formată o comisie specială din 10 persoane, cinci dintre care din administraţie şi cinci comercianţi ai pieţei".

"Demontarea tarabelor este ilegală. Conducerea pieţei a promis că pînă pe 20 august nu se va implica în activitatea voastră, iar după vor avea loc negocieri şi şedinţa Consiliului Municipal, unde se va decide problema construcţiei pavilionului", a spus el.

Socialistul s-a indignat că "oamenii protestează, s-au baricadat, iar administraţia nu se grăbeşte să negocieze, poliţiştii stau deoparte şi aşteaptă nu ştiu ce".

Acţiunea de protest s-a încheiat la ora 22.00 după lungi negocieri cu deputaţii consilieri municipali socialişti, care au promis manifestanţilor că vor rezolva problema.

Conform deciziei Primăriei, în Piaţa Centrală va fi construit un pavilion cu respectarea tuturor rigorilor, în care comercianţii îşi vor putea vinde marfa, respectînd normele sanitare şi vor putea arenda locul de muncă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?