X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ostalep: Sub lozinca unirii cu România are loc nimicirea statului nostru

12 aug. 2015,, 08:45   Politică
6431 16

Foto: noi.md

Săptămîna aceasta a revenit în actualitate problema unirii Republicii Moldova cu România. Mai întîi prim-ministrul moldovean, Valeriu Streleț, a declarat că unirea este imposibilă din motive economice (nu-i este convenabil României), după care ex-președintele României Traian Băsescu a reacționat, menționînd că Bucureștiul trebuie să discute cu Chişinăul şi să-și asume ca politică de stat obiectivul unirii, informează NOI.md.

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep (fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al RM), consideră că nu este nimic secret în planul conducerii politice și a structurilor de stat ale României privind distrugerea statului nostru.

„Începînd cu anul 2007, ei nici nu prea ascund acest lucru, însă camuflează acest proces și planurile lor prin sintagma «unire», care este nu prea clară și aparent neutră. În realitate, însă, ei au în vedere dispariția statului moldovenesc, lipsirea de suveranitate. Este evident că acest proces este în derulare și prezintă pericol pentru statul nostru”, consideră expertul.

Potrivit lui Valeriu Ostalep, în această chestiune nu se va schimba nimic, atîta timp cît la putere se află așa politicieni ca Timofti sau Gherman, care în calitate de ministru de externe nu a reacționat niciodată la insultele evidente la adresa statului nostru, ceea ce era obligată să o facă prin lege. Apropo, ea primește bani pentru monitorizarea și neutralizarea unor asemenea declarații publice, nemaivorbind despre plan.

„Românii vor continua cu asemenea declarații atîta timp cît conducerea politică de vîrf a Moldovei nu va declara foarte clar că nu vom tolera și vom contracara asemenea tentative foarte dur. Ei vor înceta să mai facă asemenea declarații atunci cînd vom avea o putere politică serioasă, capabilă să-i spună onest conducerii României că acest stat nu are dreptul să facă asemenea jocuri cu noi. Atîta timp cît sîntem slabi și la conducere se află trădători, lucrurile nu se vor schimba”, consideră Valeriu Ostalep.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?