Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Politologul Safonov roagă ambasada Rusiei să-l protejeze de fărădelegile autorităţilor Transnistrene

8 aug. 2015,, 11:30   Politică
8694 11
Политолог Сафонов просит посольство России защитить его от произвола властей «ПМР"
Foto: tiras.ru
Preşedintele Asociaţiei politologilor independenţi din Transnistria, Andrei Safonov, s-a adresat Ambasadei Rusiei din RM cu rugămintea de a oferi protecţie rudelor sale din Tiraspol faţă de fărădelegile autorităţilor locale. El a scris vineri pe reţelele de socializare că familiei sale "i se vor crea condiţii imposibile de trai".

Potrivit agenţiei "Infotag", politologul, care deja de ceva timp locuieşte la Chişinău, pentru a evita executarea deciziei judecătoriei din Tiraspol de achitare a compensaţiilor pentru prejudiciul moral cauzat unui veteran militar rus, consideră că "poziţia sa pro-rusă, cunoscută din publicaţii, îi oferă dreptul să se adreseze Ambasadei Rusiei".

"De asemenea, documentele de rigoare vor fi expediate preşedintelui RMN, Sovietului Suprem şi administraţiei de stat din Tiraspol. Consider nedemnă orice încercare de a se răzbuna pe membrii familiei persoanei inoportune", consideră el.

Safonov şi-a explicat gestul disperat prin faptul că rudele sale au primit două scrisori de la Ministerul Justiţiei din RMN şi una din partea reţelelor locale de electricitate.

"În documentele Ministerului Justiţiei există prescripţia de lichidare a organizaţiei obşteşti "Asociaţia politologilor independenţi din Transnistria", iar reţelele de electricitate cer perfectarea contractului de prestare a serviciilor pe numele unei persoane juridice (asociaţia este înregistrată la domiciliul lui Safonov din Tiraspol - "I"), în caz contrat ameninţă că din 13 august vor deconecta locuinţa de la reţeaua de energie electrică", a comunicat el.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?