Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Biblioteca Națională găzduiește expoziția „Portrete. Lumea”

7 aug. 2015,, 17:30   Societate
2749 0

Национальная библиотека проводит выставку «Портреты.Люди»
Foto: iec.ch

În perioada 5-15 august, în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, este vernisată expoziția personală „Portrete. Lumea” a pictorului Anton Costîn din România, informează NOI.md.

Expoziția etalează lucrări realizate cu vopsele acrilice, aliniind peste 40 de portrete ale cunoștințelor, rudelor și colegilor de breaslă ai pictorului.

Natură contemplativă, portretist și colorist remarcabil, Anton Costîn își adună gîndurile și le mărturisește pictînd. Operele sale relevă calitățile unui „colorist remarcabil”, care reușește să surprindă „trăirea interioară a personajelor” portretizate.

„Fiind îndemnul domnului Anton Costîn de a organiza o expoziție, am mers în întîmpinare. Majoritatea portretelor sînt destul de interesante, unele portrete fiind chiar dramatice. Cel mai mult mi-a plăcut portretul bătrînei, cred că e unul dintre cele mai puternice din colecția pe care o are. Sînt realizate foarte bine, este un profesionist”, a declarat pentru Radio Moldova președintele Secției ex-libris a Societății Bibliografilor din Republica Moldova, Valeriu Herța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?