Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Norvegia vrea să devină prima ţară din lume care interzice vînzarea de maşini noi diesel şi pe benzină

7 aug. 2015,, 21:00   Externe
4498 0

Foto: business24.ro

Norvegia continuă să avanseze din punctul de vedere al adopţiei maşinilor electrice. Cea mai evoluată ţară la acest capitol anunţă o ţintă foarte curajoasă: nicio maşină cu motor termic la vînzare în showroom-uri în 2025.

Norvegia ne-a obişnuit deja cu veşti mai mult decît interesante la capitolul maşini electrice, deci ţara în care se vinde o maşină cu emisii zero la fiecare trei maşini cu motoare clasice nu ne mai poate surprinde la multe capitole. Şi totuşi, ultimele informaţii venite dinspre oficialii de rang înalt de la conducerea statului scandinav ne dezvăluie un peisaj auto care tinde spre perfecţiune ecologică.

Conform declaraţiilor unuia dintre membrii Parlamentului norvegian, Ola Elvestuen, care conduce de asemenea Comitetul de Energie şi Mediu din Norvegia, statul nordic se pregăteşte încet, dar sigur de o revoluţie ecologică. Astfel, o serie de reguli care urmează să fie impuse în Norvegia vor interzice vînzarea maşinilor noi pe benzină sau diesel pînă în 2025.

Regulile vor fi impuse treptat şi vor acoperi pe rînd toate zonele industriale sau de business care depind de transportul cu automobile.Conform programului stabilit, planul va începe să fie implementat încă din acest an, cînd toate vehiculele cumpărate de autorităţi vor trebui să fie electrice. Transportul în comun pe roţi din Norvegia se va alinia şi el complet la standardele cu emisii zero pînă în 2020, iar taxiurile vor fi şi ele full-electrice pînă în 2022. Ultima barieră, achiziţia personală de maşini exclusiv electrice, va intra în vigoare în 2025.

Norvegia este cea mai avansată ţară din lume la capitolul electrificarea parcului auto. Prin dezvoltarea continuă a infrastructurii şi printr-o serie de bonusuri acordate cumpărătorilor acestui tip de maşini, statul scandinav a ajuns în ultimii trei ani un adevărat paradis al maşinilor electrice, modele precujm Volkswagen e-Golf, TeslaModel S sau Nissan Leaf fiind apariţii uzuale în peisajul auto al oraşelor din Norvegia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?