Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Fostul preşedinte al raionului Basarabeasca împreună cu doi subalterni, condamnaţi la închisoare

7 aug. 2015,, 14:00   Societate
2850 0

Fostul preşedinte al raionului Basarabeasca împreună cu doi subalterni, condamnaţi la închisoare
Foto : cugetliber.ro

Fostul preşedinte al raionului Basarabeasca, împreună cu vicele său şi responsabilul tehnic al Consiliului raional au fost condamnaţi pentru corupere pasivă. Primul a fost luat sub strajă din sala de judecată, ceilalţi doi eschivându-se, urmând a fi anunţaţi în căutare.

Procuratura Anticorupţie a demonstrat că inculpaţii, în perioada decembrie 2011 – iulie 2012, au pretins şi primit ilegal de la directorul unei firme 30.000 de lei.

Cei trei au tergiversat semnarea proceselor-verbale de recepţie a lucrărilor de construcţie, efectuate de către un agent economic, până când directorul firmei respective nu le va oferi banii.

În 2012, directorul firmei a transmis, în trei tranşe, banii extorcaţi, sumele fiind înmânate prin intermediul responsabilului tehnic al Consiliului raional, care ulterior au fost împărţite între inculpaţi.

Cei trei au fost găsiţi vinovaţi şi au fost condamnaţi:

- fostul Preşedinte al raionului Basarabeasca - 7 ani şi o lună închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Totodată, a primit o amendă în mărime de 20.000 lei cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de trei ani.

- fostul Vicepreşedinte al raionului Basarabeasca – 8 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu amendă în mărime de 20.000 lei şi privarea dreptului de a exercita funcţii publice timp de patru ani.

- fostul responsabil tehnic al Consiliului raional - închisoare pe un termen de 7 ani şi 6 luni, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu amendă în mărime de 20.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 2 ani şi cu 160 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?