Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Leancă: N-am niciun dubiu că vom reveni la guvernare

6 aug. 2015,, 10:31   Politică
5251 11

Leancă: N-am niciun dubiu că vom reveni la guvernare
Foto : moldnews.md

Declarația aparține liderului Partidului Popular European, Iurie Leancă, și a fost făcută în urma depunerii pachetului de documente necesare pentru înregistrarea formațiunii la Ministerul Justiției. Fostul premier a declarat că va purta discuții și cu Maia Sandu pentru a o convinge să adere la PPEM, informează NOI.md.

„Noi ne-am verificat deja puterile, oamenii pe care îi avem în echipă sînt cei mai buni, cei mai integri. Sînt convins că vom reuși să ne afirmăm. N-am niciun pic de dubii că vom reveni la guvernare, problema e doar cînd. Cred că vom ști să influențăm într-o manieră pozitivă, diferită de tot ce se întîmplă astăzi, actul guvernării. Noi ne propunem să fim o alternativă reală pentru cei care și-au asumat actul guvernării”, a precizat Leancă.

Politicianul a anunțat că la Ministerul Justiției au fost depuse peste 8300 de cereri ale membrilor de partid din 22 de raioane. Potrivit lui Leancă, în maximum o lună, formațiunea ar urma să fie înregistrată oficial.

În ceea ce privește eventuala aderare la partid a liberal-democratei Maia Sandu, politicianul a precizat că după vacanța de vara va demara discuțiile cu aceasta.

„Relația noastră cu Maia Sandu e una mai veche. Am început discuțiile încă atunci cînd era clar că fostul partid, de dragul unor înțelegeri obscure, va merge pe formula unui guvern minoritar. Atunci a apărut ideea să constituim împreună acest partid. Acum a ajuns și ea unde a ajuns, cred că a înțeles cine sînt adevărații prieteni, cine sînt oponenții. La revenirea din vacanță, bineînțeles că vom avea o discuție cu Maia Sandu și nu doar cu ea, dar și cu alte persoane interesate să facă ceva pentru țară”, a menționat Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?