X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Consiliului Suprem de Securitate, îngrijorat de riscurile economice la adresa Moldovei

5 aug. 2015,, 13:30   Economie
4403 3

Consiliului Suprem de Securitate, îngrijorat de riscurile economice la adresa Moldovei
Foto: mesaj.md

Posibila destabilizare a situației interne și riscurile economice pentru Republica Moldova în viitorul apropiat sînt principalele subiecte abordate în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate. Anunțul a fost făcut de premierul Valeriu Streleț, informează NOI.md.

Deși nu a divulgat ce decizii au fost adoptate în cadrul ședinței, Streleț a precizat că CSS a formulat o serie de recomandări către Banca Națională, Serviciul de Informații și Securitate, Guvern, Parlament și alte instituții în vederea prevenirii anumitor riscuri.

„Am abordat două teme principale – situația social-economică, cea bugetar-financiară și posibile situații de destabilizare. Toți cei prezenți la ședință au prezentat rapoarte exhaustive privind situația curentă. S-au luat decizii care vin să contracareze aceste riscuri și vor fi puse în practică de instituțiile vizate”, a spus Streleț.

Premierul a explicat că o bună parte dintre riscurile de ordin economic și social provin din sistemul bancar.

Totodată, în cadrul ședinței de astăzi, membrii CSS au discutat despre majorarea prețurilor la gazele naturale. Valeriu Streleț și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu această decizie a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

„S-a formulat o poziție destul de categorică față de aceste majorări, ANRE-ul urmează să o ia în calcul. Opinia mea este că majorarea tarifelor la gaze naturale trebuie revăzută, am semnat o dispoziție în acest sens către Ministerul Economiei, pentru anumite analize, și către ANRE, pentru a revedea tariful la gazele naturale”, a precizat Streleț.

În ceea ce privește majorarea prețurilor la energia electrică, șeful executivului a menționat că aceste decizii nu pot fi revizuite, întrucît sînt impuse de realitățile existente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?