X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sindicaliștii, îngrijorați de situația celor peste 3 mii de salariați ai băncilor problematice

4 aug. 2015,, 16:00   Societate
3279 2

Sindicaliștii, îngrijorați de situația celor peste 3 mii de salariați ai BEM, Băncii Sociale și Unibank-ului
Foto : basarabia.md

Federația Sindicatelor Lucrătorilor Instituțiilor Bancare și de Asigurări din Republica Moldova (SIBA) au scris o declarație adresată guvernării țării, prin intermediul căreia își exprimă îngrijorarea față de situația în care se află cei peste trei mii de angajați ai Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank-ului, informează NOI.md.

În declarație se atrage atenția asupra faptului că în urma lichidării acestor trei bănci, cei trei mii de angajați riscă să rămînă fără un loc de muncă. Sindicaliștii regretă „atitudinea de nepăsare față de specialiștii performanți, cu un profesionalism și devotament înalt, care vor rămîne neîncadrați în cîmpul muncii”.

„Salariații și membrii familiilor lor, care împreună însumează circa 10 mii de cetățeni ai acestei țări, vor rămîne fără surse de existență pe fundalul majorării tarifelor la energia electrică, gazele naturale și scumpirilor în lanț”, se arată în declarație.

În cazul în care declarația lor va fi trecută cu vederea, sindicaliștii își rezervă dreptul de a întreprinde acțiuni de apărare a salariaților prevăzute de legislația națională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?