X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Tiraspolul a apreciat intenţia lui Streleţ de a se întruni cu Șevciuk drept „mimare a bunăvoinţei”

4 aug. 2015,, 13:15   Politică
2994 6
Тирасполь: намерение Стрельца встретиться с Шевчуком - имитация доброжелательности
Foto: novostipmr.com
Ministerul de Externe al autoproclamatei RMN a apreciat pozitiv intenţia prim-ministrului Valeriu Streleţ de a se întruni cu liderul Evgheni Şevciuk, însă consideră că pentru aceasta trebuie discutat în prealabil subiectul în regim de lucru şi abia după aceasta să fie anunţat în presă.

În comentariul MAE, citat de agenţia "Infotag", se subliniază că "perspectivele organizării întrevederii între preşedintele Transnistriei şi prim-ministrul Republicii Moldova nu au fost discutate de părţi şi nu au existat înţelegeri privind o eventuală întîlnire".

Tiraspolul consideră că "pe fundalul abţinerii artificiale a potenţialului economic al Transnistriei, acţiunile unilaterale neprietenoase ale Republicii Moldova în domeniul economiei, precum şi persecutarea pe motive politice a factorilor de decizie, antreprenorilor, fermierilor (pentru lucrarea terenurilor din Transnistria) şi a cetăţenilor simpli ai Transnistriei încercarea de a organiza o întrevedere la cel mai înalt nivel aminteşte de imitarea "bunăvoinţei".

În opinia MAE, "întrevederea trebuie să fie precedată de consultări la nivel de grupuri de experţi, precum şi a reprezentanţilor politici, orientate spre elaborarea proiectelor de decizie şi a acordurilor".

"Partea transnistreană pledează pentru reglementarea subiectelor problemă din interacţiunea cu RM pe o notă constructivă, respectuoasă, reciproc acceptată la masa de negocieri", se menționează în comentariul MAE-ului tiraspolean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?