Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Leancă: PLDM a recurs la un truc pentru a-și spăla imaginea

4 aug. 2015,, 11:29   Politică
3854 2

Leancă: PLDM a recurs la un truc pentru a-și spăla imaginea
Foto : udm.ru

Liderul Partidului Popular European din Moldova nu crede în capacitatea Guvernului Streleț de a debloca situația dificilă în care se află țara. Potrivit lui Iurie Leancă, guvernul actual, ca și cel precedent, și-a început activitatea cu stîngul, judecînd după modul în care au decurs negocierile, informează NOI.md.

„Am anumite dubii și reticențe că noua guvernare va avansa. În loc să se desemneze pentru început un candidat pentru funcția de prim-ministru și după aceea acest candidat să joace rolul cel mai important, de elaborare a programului de guvernare, s-a procedat exact invers, ceea ce mă face să cred că vom face aceeași greșeală. Nu am găsit răspunsuri de la noul premier, Valeriu Streleț, nici măcar în ceea ce privește situația din sistemul bancar, după patru luni de la prezentarea Raportului Kroll. Noul premier nu a spus nici ce va face cu propunerea privind aducerea unei misiuni pe justiție compuse din cîteva zeci de procurori și judecători din statele vestice și a unui înalt reprezentant al UE care să ajute la reformarea reală a acestui domeniu”, a explicat Iurie Leancă în cadrul unui interviu oferit portalului românialiberă.ro.

Liderul PPEM susține că situația prin care a trecut Maia Sandu poate fi ușor comparată cu experiența de care a avut el însuși parte la începutul anului trecut. În opinia sa, conducerea PLDM nu a avut nicio clipă intenția de promova în funcția de premier o „persoană antisistem”.

„Cred că atunci cînd PLDM a desemnat-o pe Maia Sandu, nu a făcut-o din toată inima. Am trecut și eu prin această experiență. A fost o tentativă într-adevăr foarte firavă, doar pentru a crea unele impresii. PLDM a încercat ¬să-și spele imaginea cu cineva văzut ca fiind antisistem, în ideea că sistemul din Republica Moldova este foarte perimat, infestat de molima corupției și care are nevoie de o lovitură puternică pentru a se schimba. N-am crezut nicio clipă că liderii PLDM sînt sincer motivați să o vadă pe Maia Sandu în această funcție”, a menționat Leancă.

Întrebat de ce liderii celor trei partide, PLDM, PDM și PL, nu vor să activeze în Guvern, fostul premier a spus că principalul motiv e fuga de responsabilitate. „E mai simplu să dai vina pe altcineva, e mai simplu de a lua decizii și a influența actul guvernamental fără să-ți asumi riscul stabilității”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?