Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ghimpu provoacă supărări în Găgăuzia

4 aug. 2015,, 11:15   Politică
3334 2

Ghimpu provoacă supărări în Găgăuzia
Foto : noi.md

Refuzul liderului PL Mihai Ghimpu de a vota pentru crearea unei comisii de lucru dintre deputați Parlamentului R. Moldova și membrii Adunării Populare din Găgăuzia a provocat nemulțumiri în Autonomia Găgăuză.

Președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, a anunțat că a expediat scrisori tuturor misiunilor diplomatice europene din R. Moldova, în care s-a plâns pe comportamentul liderului liberal.

„Nu este pentru prima dată când Mihai Ghimpu împiedică stabilirea unor relații de colaborare între Chișinău și Comrat, pe motiv că aceștia nu pot discuta pe picior de egalitate. Problema este că unele componente ale AIE-3 pledează pentru crearea unui grup de lucru comun, iar Mihai Ghimpu are drept de veto.

Liberalii vor să se miște spre Europa, dar doar pe o direcție, să obțină granturi de acolo, nu și să respecte legile europene”, a mai spus Constantinov, care se află în așteptarea unei reacții din partea diplomaților europeni.

Amintim că, în cadrul ședinței de vinerea trecută a Parlamentului, Mihai Ghimpu s-a opus creării unui grup de lucru format din deputații de la Chișinău și cei din Adunarea Populară din Găgăuzia care ar urma să asigure conlucrarea dintre autoritățile centrale și autoritățile din autonomie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?