Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Guvernarea vrea să reducă cheltuielile publice cu un miliard de lei

3 aug. 2015,, 14:50   Politică
5106 6

Foto : obzormd.com

n prezent avem un deficit bugetar de circa trei miliarde de lei, iar un miliard va trebui gestionat prin eficientizarea cheltuielilor bugetare, susține liderul Vlad Filat. Potrivit lui, alte două miliarde de lei reprezintă volumul finanțării externe care va fi ”dezghețată„ o dată cu semnarea unui nou acord cu FMI.

La rândul său, premierul Valeriu Streleț declara ieri într-un interviu pentru ”Adevarul” că ”subiectul optimizării cheltuielilor, chiar şi în actuala formulă a administraţiei publice centrale, îl am în vedere pentru mâine (astăzi - n.r.), la şedinţa operativă a Guvernului”

El urma să roage fiecare entitate să-şi propună propria viziune de optimizare a acestor cheltuieli. ”Totodată, avem în vedere că una din condiţiile partenerilor de dezvoltare este reforma şi optimizarea adminsitraţiei publice centrale. Eu sunt absolut sigur că acest subiect va apărea şi pe agenda discuţiilor cu FMI. E absolut adevărat că noi avem un aparat administrativ destul de umflat, care vine cu nişte tradiţii din perioadele precedente şi care nu ţine cont de faptul că, aplicând instrumentele de e-guvernare şi tehnologiile moderne de comunicare, nu mai e nevoie de atâţi oameni şi atâţi funcţionari în anumite entităţi”.

Amintim că potrivit lui Valeriu Streleț, o misiune a FMI ar urma să vină în Republica Moldova în prima decadă a lunii septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?