X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Executorul judecătoresc şi poliţiştii au demontat corturile din strada bulgară

3 aug. 2015,, 14:00   Societate
3579 3
Судебный исполнитель и полицейские снесли палатки на ул. Болгарской
Foto: point.md
Executorul judecătoresc şi reprezentanţii poliţiei au executat decizia Curţii de Apel şi au demontat vineri corturile instalate de manifestanţi la Chişinău, pe strada Bulgară, 41, împotriva deciziei de majorare a tarifelor.

Potrivit agenţiei "Infotag", zeci de poliţişti au încercuit teritoriul pe care se aflau circa 10 corturi, astfel limitînd accesul participanţilor la acţiunea de protest şi nu le-au permis să se implice.

În opinia preşedintelui partidului "Casa Noastră-Moldova", Grigore Petrenco, "demontarea corturilor este ilegală, deoarece acţiunea este desfăşurată de cetăţeni ai Moldovei, nu de partid. De asemenea, mai sînt trei zile pentru contestarea deciziei Curţii de Apel la Curtea Supremă de Justiţie".

El a menţionat că "decizia CA va fi contestată, precum şi partidul se va adresa tuturor misiunilor diplomatice acreditate în Moldova cu rugămintea de a reacţiona la aceste fărădelegi".

La rugămintea manifestanţilor de a nu demonta corturile executorul judecătoresc a răspuns că execută decizia de judecată. Ca rezultat al demontării au apărut confruntări între manifestanţi şi poliţişti. Unul din manifestanţi a fost reţinut pentru opunerea rezistenţei oamenilor legii.

Manifestanţii au menţionat că nu ştiu unde sînt corturile lor, procurate special pentru acţiunea de protest,

Anterior decizia de demontare a corturilor şi interzicere a acţiunii de protest în strada Bulgară, 41 a fost pronunţată de Judecătoria sectorului Buiucani, după ce preşedintele partidului "Casa Noastră-Moldova" a contestat-o la Curtea de Apel, care, la rîndul său, a păstrat în vigoare decizia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?