X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ostalep: Acest guvern va cauza doar prejudicii țării

31 iul. 2015,, 15:09   Politică
3342 3

Ostalep: Acest guvern va cauza doar prejudicii țării, ca și guvernele precedente
Foto : noi.md

„Membrii Guvernului Streleț nu au nici competența și nici autoritatea necesară pentru a soluționa probleme stringente ale țării”. De această părere este fostul viceministru de externe Valeriu Ostalep, care a oferit un comentariu la acest subiect pentru NOI.md.

Potrivit lui Ostalep, noul executiv nu se deosebește calitativ în niciun fel de cele învestite anterior cu votul partidelor proeuropene. Expertul se arată convins că și reacția Bruxelles-ului va fi de această dată mai mult decît rezervată față de Guvernul Streleț.

„Acest grup de oameni este temporar desemnat în funcție pentru a răspunde formal ziariștilor despre situația din țară, timp patru luni, pînă la alegerea președintelui. Niciuna dintre probleme de bază cu care se confruntă țara noastră nu va fi și nici nu poate fi soluționată de ei. Ei vor acționa în dependență de liderii care i-au desemnat, iar liderii sînt dependenți de asistența externă. Acest guvern înseamnă fix aceea ce a însemnat cel condus de Leancă sau Gaburici, adică sînt lipsite de substanță, guverne care au adus doar probleme. Și Gaburici, și Leancă au cauzat grave prejudicii intereselor țării noastre”, a precizat Ostalep.

Expertul este de părere că liderul PLDM s-a oprit anume la candidatura lui Valeriu Streleț din considerentul că ar fi cel mai loial membru de partid, dar și pentru că nu a avut de ales. Analistul estimează că decizia lui Valeriu Streleț de a se avînta în acest „joc”, îl va costa scump.

„Streleț ca și Leancă e la sfîrșitul carierei sale politice, el asta înțelege foarte bine. El putea să-și încheie cariera în calitatea de deputat PLDM și să spună la revedere, dar așa și-o va încheia în calitate de premier. Așa își mai rezolvă și niște probleme timp de jumătate de an. De ce nu”, a spus Otalep.

În ceea ce privește decizia prim-vicepreședintelui PD, Vlad Plahotniuc, de a renunța la mandatul de deputat, analistul nu exclude că aceasta ar putea fi o tactică politică. Însă, indiferent de motivele acestei decizii, spune Valeriu Ostalep, retragerea lui Plahotniuc nu va influența în niciun fel activitatea Parlamentului sau a Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?