Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Dialoguri culturale la Chișinău

31 iul. 2015,, 14:30   Societate
2601 1

В Кишиневе состоятся Диалоги о культуре
Foto: bibliokompas.bl

Începînd cu ziua de astăzi, 31 iulie, pînă pe 2 august, în capitală va avea loc evenimentul „Dialoguri culturale la Chișinău”, informează NOI.md.

Programul cultural prevede ca astăzi, 31 iulie, de la ora 16.00, în incinta Muzeului Național de Artă să fieinaugurată „Expoziția pictorilor bistrițeni”. Tot în această zi este programat „Simpozionul Rebreanu”, care urmează să se desfășoare la Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”. În cadrul acestui simpozion, se vor întîlni scriitori bistrițeni cu scriitori din Moldova. De asemenea, va avea loc lansarea volumului „Pădurea spînzuraților” de Liviu Rebreanu, apărută la editura Cartier, va fi prezentată revista „Mișcarea Literară”, dosarul literar Vladimir Beșleagă, cărți și reviste.

Sîmbătă, 1 august, de la ora 14.00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt” va avea loc deschiderea expoziției „Valori cultural-istorice din județul Bistrița-Năsăud”.

Dialogurile culturale vor culmina cu spectacolul folcloric „Cîntec și joc din străbuni”, care se va desfășura duminică, începînd cu ora 15.00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfînt”. La el va participa ansamblul „Dor românesc” din Bistrița.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?