X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Companiile moldovenești vor participa la expoziția „Fabricat în România” cu un Stand Național

27 iul. 2015,, 18:00   Economie
3021 1

Молдавские компании примут участие в выставке «Сделано в Румынии» национальным стендом
Foto: madein.md

Companiile moldovenești vor participa la Expoziția „Fabricat în România” cu Standul Național „Produs în Republica Moldova”, relatează NOI.md. Potrivit comunicatului Ministerului Economiei al Moldovei, această Expoziție va avea loc la București în perioada 14-17 octombrie 2015 și va coincide cu următoarea sesiune a Comisiei mixte interguvernamentale pentru cooperare economică între Republica Moldova şi România. Programul de participare a Moldovei la Expoziția ”Fabricat în România” cu Standul național „Produs în Republica Moldova”, precum lista preliminară a participanților moldoveni la Expoziție a fost aprobată în cadrul ședinței grupului de lucru, condusă de viceministrul Economiei,Tudor Copaci, cu participarea reprezentanților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Centrului de expoziții Moldexpo și Camerei de Comerț și Industriea Moldovei.

Lista preliminară a companiilor din diverse domenii ale economiei moldovenești care vor prezenta produsele sale pe Standul Național al Moldovei în cadrul Expoziției „Fabricat în România” a fost întocmită în cadrul negocierilor susținute cu ministerele de resort, organizațiile patronale și agenții economici.

Cea mai mare suprafață a Standului Național - circa 100 de metri pătrați din cele 200 de metri pătrați oferite de partea românească, au fost solicitate de asociațiile patronale și companiile din sectorul agroalimentar, inclusiv din ramura vinicolă. Astfel, industria alimentară a Moldovei va fi prezentă la Expoziția din România cu produse agricole: fructe proaspete, struguri, fructe uscate, precum și produse de panificație și cofetărie, sucuri și dulcețuri, miere de albini, ulei de floarea soarelui și uleiuri eterice. De asemenea, vor fi prezente companii din industria ușoară, producătoare de covoare moldovenești, încălțăminte, genți și accesorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?