X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Leancă: Așa-zișii lideri nu au înțeles nimic

27 iul. 2015,, 12:15   Politică
5487 2

Leancă: Așa-zișii lideri nu au înțeles nimic
Foto: kp.md

Președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, este de părere că liderii politici au comis o greșeală atunci cînd au constituit alianța de guvernare înaintea desemnării candidatului la funcția de premier. Potrivit lui Leancă, încercarea de a pune „carul înaintea boilor”, fără a asigura participarea viitorului premier la întocmirea programului de guvernare este o abordare eronată, informează NOI.md.

În opinia lui Iurie Leancă, actualii guvernanți ar fi trebuie să aducă scuze publice întregii societăți, pentru erorile comise anterior, care au dus la declanșarea unei crize politică și sociale de proporții.

„Felul în care se construiește la noi această coaliție, comentariile liderilor de partid, felul cum pentru început au constituit alianța, au convenit asupra elementelor principale apoi invită pe cineva să le execute voința supremă a liderilor mă face să cred că n-au înțeles nimic liderii noștri așa-ziși. În Parlament se va vota nu doar prim-ministrul, se va vota guvernarea. Acum au zis că vor forma o altfel de guvernare, în mod normal trebuiau să înceapă aducînd scuze pentru faptul că au greșit atunci cînd au votat pentru un guvern minoritar. Nu i-am auzit să aducă aceste scuze, nu în raport cu mine, dar în raport cu cetățenii pe care i-au adus la această fază de disperare”, a precizat Leancă.

În ceea ce privește candidatura propusă de PLDM la funcția de premier, Iurie Leancă a precizat că în mod normal, Maia Sandu ar putea fi un prim-ministru bun, dar în situația creată, prestanța acesteia e pusă sub semnul întrebării.

„Nu știu dacă Maia va fi fericită să execute doar decizia și voința altora. Am trecut și eu prin astfel de situații, am fost premier un an și jumătate și știu ce înseamnă aceste constrîngeri. Vom comunica cu partidul pe interior înainte de enunța poziția noastră”, a precizat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?