X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Viktor Orban: Imigrația ilegală amenință Ungaria și Europa, pune în pericol siguranța cetățeanului

25 iul. 2015,, 20:00   Externe
3197 0

Foto: rt.com

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vorbit sâmbătă, la lucrările Universității de Vară de la Băile Tușnad, despre fenomenul migraționist, despre care a spus că este o amenințare la adresa Ungariei și Europei și pune în pericol siguranța cetățeanului, întrucât contribuie la răspândirea terorismului și la creșterea șomajului.

Șeful Guvernului de la Budapesta a spus că una dintre problemele cu care Europa se va confrunta este aceea a terorismului, întrucât 'este o relație clară între imigranții ilegali care vin în Europa și întărirea terorismului'.

Orban a punctat faptul că din marea masă de oameni nu pot fi identificați 'teroriștii dușmănoși' și a susținut ideea premierului britanic David Cameron, care a spus că aceștia trebuie identificați de la început, când își părăsesc țară natală.

O altă problemă care, în opinia lui Orban Viktor, are legătură cu fenomenul migraționist este una economică, întrucât imigranții contribuie la creșterea șomajului.

Premierul Ungariei a spus că acest lucru este evident din 2008, de când Europa se confruntă cu o criză continuă și chiar dacă acest lucru este trecut sub tăcere, statisticile arată că în țările europene unde numărul imigranților este mare, crește și rata șomajului, dar și rata criminalității, iar siguranța cetățenilor este afectată. El a făcut referire la o statistică din 2012, din Italia, care arată că în această țară, un sfert din crime au fost săvârșite de imigranți.

În context, Viktor Orban a vorbit și despre problema identității naționale, susținând că multiculturalismul, despre care mulți europeni au crezut, în urmă cu 30 ani, că este răspunsul la probleme sociale, reprezintă acum o cauză a problemelor.

Orban a punctat faptul că, văzând rezultatele acestui 'experiment' din alte țări, Ungaria nu dorește să-l repete și că are tot dreptul pentru asta.

''Toate laolaltă mă fac să spun că imigrația ilegală amenință și Ungaria, și Europa, este un pericol pentru valorile comune, pentru cultura comună (...), amenință siguranța cetățenilor și rezultatele economice', a spus Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale.

Șeful Guvernului de la Budapesta a susținut că în țară sosesc valuri de imigranți și ''din Vest intenția este ca imigranții ilegali să fie întorși în Ungaria'', aceasta fiind o problemă complexă care poate fi rezolvată doar dacă în comunitate există un consens. Totodată, Orban a spus că în Ungaria s-a realizat o consultare publică legată de fenomenul migraționist, la care au participat cetățenii cu drept de vot, iar majoritatea celor chestionați, respectiv 66 la sută, au spus că imigranții reprezintă o problemă, le pun în pericol nivelul de trai și siguranța locului de muncă, iar politica Bruxelles-ului legată de această problemă a eșuat.

De asemenea, același sondaj, spune Orban, a arătat că 80 la sută dintre oameni sunt de părere că ar trebui să existe legi care să permită arestarea persoanelor care trec ilegal granița, că acestea ar trebui să-și acopere costurile de existență până la rezolvarea situației lor.

''Majoritatea societății din Ungaria nu dorește să aibă migranți ilegali și nu mai dorește să continue politica Bruxelles-ului, care a eșuat. Iată, majoritatea respondenților au spus că noi dorim să fim o societate puternică, bazată pe consens, care dorește să soluționeze cele mai arzătoare probleme, printre care și problema migrației', a spus Orban.

Premierul Ungariei a criticat și partidele de stânga de la Budapesta, care susțin că fenomenul imigrației nu reprezintă un pericol ci o oportunitate, și le-a spus celor prezenți că dacă partidele de stânga ar fi câștigat alegerile în 2014, atunci 'nu am mai recunoaște Ungaria, am fi o tabără de refugiați'.

El a mai afirmat că acest fenomen este urmarea unor întâmplări nu prea îndepărtate și are legătură cu faptul că Africa de Nord nu mai reprezintă acel bastion, acea linie de apărare care apăra Europa. ''Miza este Europa, modul de viață al cetățeanului european, valorile Europei și pur și simplu existența sau dispariția popoarelor europene. Sau, mai bine zis, o schimbare a popoarelor din Europa care va duce la o transformare în urma căreia nu vom mai putea recunoaște popoarele din Europa sau ce va mai rămâne din ele. (...) Avem nevoie de voința tuturor popoarelor din Europa (...) Noi avem nevoie de Europa așa cum este și dorim să păstrăm Ungaria ungurilor', a mai spus Viktor Orban.

Premierul Ungariei participă la o dezbatere la cea de-a 26-a ediție a Universității de Vară de la Băile Tușnad, alături de europarlamentarul FIDESZ Tokes Laszlo și președintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt. La dezbatere asistă aproximativ 1400 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?