Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Oficial BCE: Băncile din Grecia trebuie să fie recapitalizate urgent

24 iul. 2015,, 15:50   Externe
2227 0

Foto: agerpres.ro

Băncile din Grecia ar trebui să primească urgent o injecţie de capital, înainte de testele din toamnă pe care Banca Centrală Europeană (BCE) vrea să le facă pentru a stabili necesarul exact, a afirmat Christian Noyer, membru în consiliul guvernatorilor instituţiei şi şef al Bank of France.

O astfel de măsură "este de preferat pentru stabilizarea sectorului bancar", a spus Noyer într-un interviu acordat publicaţiei Le Monde, citat de Reuters.

Noyer a arătat că este împotriva ideii de a cere celor mai importanţi clienţi ai băncilor elene să contribuie la recapitalizarea acestora, aşa cum s-a întîmplat în cazul băncilor din Cipru în 2013.

"Poziţia mea este împărtăţită în mare parte de guvernatori", a spus Noyer, adăugînd că clarificarea acestei probleme ar contribui la recîştigarea încrederii şi ar readuce în Grecia o mare parte din fondurile de 90 de miliarde de euro care au ieşit din ţară din 2010.

Consiliul guvernatorilor BCE a suplimentat miercuri fondurile de urgenţă destinate băncilor din Grecia cu 900 de milioane de euro, de la 89,5 miliarde de euro.

Decizia, a doua de acest tip luată de BCE de la sfîrşitul lunii iunie, va permite alimentarea cu numerar a bancomatelor în perioada de vîrf a sezonului turistic.

Băncile elene au fost redeschise luni, după trei săptămîni, dar retragerile de fonduri din bancomate au fost limitate la 420 de euro pe săptămînă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?