X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentari francezi aflaţi în vizită în Crimeea denunţă sancţiunile impuse Rusiei de Occident

24 iul. 2015,, 14:55   Externe
4413 15

Foto: newsru.com

Parlamentari francezi aflaţi într-o vizită controversată în Crimeea, peninsula ucraineană anexată în 2014 de Rusia, au denunţat sancţiunile impuse de Occident Moscovei.

Jerome Lambert, vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Adunarea Naţională franceză, a declarat joi, la Simferopol, că se opune sancţiunilor occidentale impuse Rusiei, relatează agenţia TASS în pagina electronică.

"Sîntem împotriva sancţiunilor care afectează Rusia, inclusiv Crimeea", a afirmat Labert la o întîlnire cu Vladimir Konstantinov, preşedintele Consiliului de Stat (Parlamentul) din Crimeea. Dialogul este singura cale eficientă de a rezolva problemele, a adăugat el.

"Adunarea Naţională a adoptat două rapoarte privind Ucraina care condamnau agresiunea rusă. Lor nu le convine că mă aflu aici. Dar am venit aici pentru a înţelege şi a obţine informaţii la prima mînă despre ce se întîmplă", a subliniat Lambert.

La rîndul său, deputatul Thierry Mariani, care conduce delegaţia parlamentarilor francezi în Crimeea, a denunţat sancţiunile care vizează Rusia. "În timp ce Statele Unite ridică sancţiunile impuse Cubei, nu văd motive ca Europa să menţină sancţiunile asupra Rusiei", a precizat el, după întîlnirea cu Vladimir Konstantinov.

Mariani a afirmat că a simţit el însuşi efectul sancţiunilor la sosirea în Crimeea. "Telefoanele noastre nu funcţionează deoarece companiile europene refuză să opereze în această zonă".

Deputatul francez a mai apreciat că scenariul din regiunea ucraineană Donbas s-ar fi repetat în Crimeea, dacă peninsula nu ar fi organizat referendumul privind separarea de Kiev şi unirea cu Rusia. El a adăugat că nu regretă că a venit în Crimeea, unde "vremea este frumoasă şi nu sînt oameni în uniforme militare".

La rîndul său, emisarul preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea, Oleg Belavenţev, le-a spus parlamentarilor francezi că statele europene refuză să acorde vize Schengen locuitorilor din peninsulă.

Locuitorii din Crimeea "nu pot intra în Europa. Este o problemă locală serioasă", a subliniat Belavenţev, exprimîndu-şi încrederea că va fi găsită o soluţie.

"Este inacceptabil", a răspuns parlamentarul francez Jacques Myard. "Cînd completaţi documentele, puteţi să treceţi o adresă din Moscova şi nu vor fi probleme", a glumit el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?