Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Mass-media: Ucrainenii tot mai des primesc refuz în eliberarea vizelor Schengen

23 iul. 2015,, 09:45   Externe
2065 0
Foto: whitehimal.tv
A sporit considerabil numărul refuzurilor în eliberarea vizelor Schengen către cetățenii Ucrainei în ultimul an. Acest lucru l-a comunicat miercuri publicația ucraineană „Evropeiskaia pravda”, cu referire la declarația ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin.

Potrivit publicației, consulatele unui șir de țări din zona Schengen au început să elibereze ucrainenilor mai puține vize, precum și să elibereze mai rar vize multiple. Potrivit șefului Ministerului de Externe al Ucrainei, din cele 22 de state care fac parte din zona Schengen, 16 au sporit numărul refuzurilor pentru ucraineni timp de un an. Șeful MAE al Ucrainei nu a specificat care anume țară mai des refuză eliberarea vizelor.

Totuși, jurnaliștii ucraineni au depistat că cele mai multe refuzuri în eliberarea vizelor a emis Belgia. În 9,5 la sută din cazuri de solicitare a vizelor de către ucraineni ei așa și nu au obținut permisul de trecere în UE mult rîvnit. De trei ori mai des au început să refuze eliberarea vizelor Elveția și Finlanda, aproape s-a dublat numărul refuzurilor din partea consulatelor Spaniei, Portugaliei, Greciei și Suediei.

Totodată, potrivit datelor jurnaliștilor, pe fundal general unele țări din zona Schengen chiar au îmbunătățit statistica. Letonia, Lituania, Estonia, Polonia și Slovenia au început să elibereze mai multe vize ucrainenilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?