Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Expert despre dezvăluirile făcute de Dodon: Ar putea fi o provocare

22 iul. 2015,, 11:31   Politică
7081 11

Expert despre dezvăluirile făcute de Dodon: Ar putea fi o provocare
Foto : protv.md

Liderul PSRM, Igor Dodon trebuie să găsească posibilitatea să probeze afirmațiile precum că PD i-ar fi propus funcția de premier, în caz contrar, va fi perceput ca un mincinos ordinar. Opinia aparține analistului politic Anatol Țăranu și a fost exprimată pentru NOI.md, în contextul dezvăluirilor făcute recent de deputatul socialist.

„Este o declarație surprinzătoare. De fapt s-ar putea să ne așteptăm că este o provocare din partea domnului Dodon. Rămîne să vedem dacă această afirmație va fi probată. Din punct de vedere politic și al interesului major al lui Dodon, perioada a fost aleasă foarte potrivit. Acum este apogeul procesului de negocieri. E posibil să fie o încercare de a pune niște bețe în roate, de a crea noi motive de suspiciune între aliații care încearcă să se coalizeze, pentru a periclita acest proces”, a menționat politologul.

Totuși, în cazul în care afirmațiile liderului socialiștilor se vor adeveri, acest lucru va avea consecințe nefaste pentru democrați, afirmă expertul. „Dacă se va adeveri, aceasta condamnă practic Partidul Democrat și denotă că este un partid clientelar, iar în al doilea rînd că nu este un partid proeuropean autentic, dar mai degrabă unul de conjunctură. Aceste concluzii le vom putea deduce numai dacă informația se va adeveri. Cred că partenerii coaliției trebuie să ceară insistent o explicație de la democrați în acest sens”, a explicat Anatol Țăranu.

Precizăm că Igor Dodon a declarat ieri presei că reprezentanții PD i-ar fi propus cu cîteva săptămîni în urmă funcția de prim-ministru, în cadrul unei coaliții de centru-stînga formată din PD, PCRM și PSRM.

La rîndul său, liderul PD, Marian Lupu, a luat în derîdere afirmațiile lui Igor Dodon, precizînd că ”frustrarea legată de rezultatul slab la alegerile locale și temperaturile caniculare «i-au pocnit» destul de serios pe socialiști”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?