X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

21 de consilieri raionali au fost excluși din PSRM

21 iul. 2015,, 15:58   Politică
3365 4

21 de consilieri raionali au fost excluși din PSRM
Foto: politics.md

Cei 21 de membri ai Partidului Socialiștilor care au votat alături de partidele proeuropene în consiliile raionale au fost excluși din partid. Decizia a fost luată astăzi la ședința Consiliului Republican al PSRM, informează NOI.md.

Totodată, conducerea formațiunii a decis să o excludă pe deputata Lidia Lupu din fracțiunea parlamentară a PSRM. Aceasta a fost demisă și din funcție de conducător al organizației raionale de partid din raionul Hîncești, după ce a votat în consiliul raional alături de reprezentanții PD, PL, PCRM și blocul PPEM pentru alegerea unui democrat în fruntea raionului.

Potrivit lui Igor Dodon, votul celor 21 de consilieri socialiști în teritoriu este explicabil, în condițiile în care asupra acestora ar fi fost exercitate presiuni din partea Partidului Democrat.

„În 12 raioane mai mulți consilieri socialiști au cedat. Partidul Democrat a aplicat instrumentarul pe care l-a utilizat întotdeauna – unii reprezentanții veneau la negocieri cu banii, iar unii cu dosare penale. Eu nu vreau să-i îndreptățesc pe acești consilieri, dar asta s-a întîmplat”, a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?