X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Poroșenko a pus Kremlinului condiții dure privind Donbasul

21 iul. 2015,, 11:20   Externe
6207 8

Foto: agerpres.ro

Legea privind regimul special al administrației publice locale în unele zone din regiunile Donețk și Lugansk adoptat de Rada Supremă va intra în vigoare numai după îndeplinirea anumitor condiții, a declarat președintele Ucrainei Petro Poroșenko, transmite podrobnosti.ua.

"O asemenea lege poate intra în vigoare numai după îndeplinirea unei serii de condiții preliminare. Aceste condiții includ şi dezarmarea tuturor rebelilor, și retragerea trupelor ruse, și restaurarea controlului Ucrainei asupra întregii linii a frontierei ucraineano-ruse, și organizarea de alegeri locale corecte, libere și democratice. Oare nu este ceea spre ce tindem? ", - a declarat preşedintele într-un mesaj video pentru ucraineni.

Nici în lege, nici în proiectul de modificare a Constituției "nu este şi nu poate exista un statut special pentru acele zone, nu există niciun cuvînt cu privire la statutul special al Donbasului", a subliniat Poroșenko.

"În schimb, în Donbas și în toate regiunile Ucrainei comunitățile locale, în cele din urmă, vor primi mai multe prerogative și oportunități", - a spus Poroșenko.

În Parlament, atunci cînd s-a dezbătut proiectul de modificare a Constituției "o piatră de încercare" a devenit norma, care se conține în dispozițiile tranzitorii ale Constituției, a adăugat el.

"Şi anume propoziţia, care se referă la regimul specific privind exercitarea autonomiei locale în anumite zone din regiunile Donețk și Lugansk. Această lege parlamentarii au adoptat-o deja de două ori: pentru prima dată Parlamentul precedent, iar mai tîrziu l-a îmbunătăţit cel actual", - a amintit el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?