X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Plahotniuc, audiat de procurori în dosarul BEM

20 iul. 2015,, 16:25   Politică
6527 9

Foto: noi.md

Prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, a fost audiat astăzi de procurorii anticorupție în cadrul investigaţiei extinse pe cazul Băncii de Economii. Tot pentru astăzi a fost citat şi liderul PSRM, Igor Dodon, care însă nu s-a prezentat, motivînd că se află peste hotare. Parlamentarii au fost invitați la Procuratură pentru a da depoziţii în dosarul privind fraudele din sectorul financiar-bancar, informează NOI.md.

Săptămîna trecută, mai mulți foști și actuali conducători de instituții publice au fost audiați de procurori. Printre aceștia s-au numărat: Iurie Leancă şi Chiril Gaburici, ex-preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe Veaceslav Ioniţă, viceguvernatorul Băncii Naţionale, Ion Sturzu, ministrul Finanţelor, Anatol Arapu.

Pînă în prezent, în calitate de bănuiți în acest dosar au fost recunoscuți directorul adjunct al Agenţiei Proprietăţii Publice şi fostul viceministru al Economiei. Aceştia sînt suspectaţi de neglijenţă în serviciu, exprimată prin îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor, pe parcursul perioadei iulie-august 2013, care a generat pierderea pachetului majoritar de acţiuni al statului în Banca de Economii. Acțiunile de urmărire penală pe acest caz continuă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?