Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Polonia și Olanda vor deschide în UE un post de televiziune în limba rusă

20 iul. 2015,, 15:30   Externe
3118 5
Foto: ria.ru
Ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Grzegorz Schetyna, a anunțat despre crearea unui post de televiziune în limba rusă, pentru contracararea propagandei rusești.

Pentru a contracara propaganda rusească, Polonia și Olanda au propus ca în UE să fie creat un post de televiziune în limba rusă. Declarația a fost făcută pe 20 iunie, la Bruxelles, de ministrul Afacerilor Externe al Poloniei, Grzegorz Schetyna.

Detalii cu privire la această inițiativă vor fi prezentate pe 20 iulie, la reuniunea șefilor diplomațiilor statelor membre ale UE. Potrivit ministrului polonez, pe 10 septembrie, în Varșovia va avea loc conferința privind finanțarea acestui proiect.

„Noi percepem această inițiativă ca una polono-olandeză, dar dorim să adere și alte țări”, a subliniat șeful diplomației poloneze.

Potrivit lui Grzegorz Schetyna, scopul proiectului este de a face accesibilă libertatea de exprimare pentru Europa de Est, Rusia și minoritățile vorbitoare de rusă din Europa de Est. „Este vorba de crearea uni proiect care va garanta renunțarea la propagandă și agresiune, un proiect care va oferi informații veridice, verificate minuțios”, a adăugat oficialul polonez.

În opinia lui Grzegorz Schetyna, canalul rusesc ar putea produce programe pe care le-ar putea prelua mass-media de limba rusă existente. „Pentru noi este important ca acest canal independent să aducă folos întregii infrastructuri a presei de limbă rusă”, a menționat ministrul polonez. Potrivit lui Grzegorz Schetyna, noul post de televiziune și-ar putea începe activitatea la anul viitor.

Amintim că, pe 20 mai, Fondul European pentru Dezvoltarea Democrației a prezentat în cadrul summitului Parteneriatului Estic raportul privind propaganda rusescă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?