X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Acumulările fiscale, în creștere

20 iul. 2015,, 11:15   Economie
2954 0
Растут налоговые поступления
Foto: capital.market.md
Veniturile la bugetul Republicii Moldovei, gestionate de Serviciul Fiscal de Stat, sînt în continuă creștere al treilea an consecutiv, pentru primul semestru al anului 2015 fiind reduse substanțial și restanțele istorice la bugetul public național.

Declarația a fost făcută de șeful Serviciului Fiscal de Stat, Ion Prisăcaru, care a menționat că aceste rezultate îmbucurătoare se explică prin abordarea sistemică a sarcinilor și prin promovarea eficientă a reformelor de modernizare europeană a autorității fiscale naționale, unul din principalii factori care au contribuit la obținerea rezultatului menționat este consolidarea capacităților de administrare fiscală și, în primul rînd, de management a restanțelor, informează NOI.md.

Potrivit lui Ion Prisăcaru, în ianuarie-iunie 2015, veniturile la bugetul public național administrate de Serviciul Fiscal de Stat s-au majorat, față de anul precedent, cu 13,7% și au constituit 11 miliarde 912,6 milioane de lei. Astfel, veniturile la bugetul de stat și bugetele unităților administrativ-teritoriale au crescut cu 11,8%, la bugetul asigurărilor sociale de stat - cu 15,3%, la fondurile obligatorii de asistență medicală - cu 18,1%. Pentru această perioadă, toate bugetele au fost executate.

Totodată, pe parcursul primelor șase luni ale lui 2015, restanța la bugetul public național a fost micșorată cu 498,9 milioane de lei sau cu 29,8%. Pentru a doua jumătate de an, însă, această sursă este epuizată, restanța rămasă este practic irecuperabilă și se numără după întreprinderile insolvabile și calculată, prin metode indirecte, firmelor care nu dispun de bunuri și, de fapt, sînt dispărute.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?