X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Presa americană a deconspirat "planul secret al Kremlinului"

17 iul. 2015,, 15:20   Externe
5325 4

Foto: antena3.ro

Planul secret al Kremlinului sau de ce zîmbea negociatorul rus privind Iranul. Zîmbetul negociatorului-şef rus privind Iranul a pus Statele Unite în impas. De ce zîmbea atît de larg adjunctul lui Serghei Lavrov, Reabkov, în timpul semnării unui acord cu privire la Iran se întreabă publicaţia americană «The National Interest», citată de eer.ru.

Autorii cred că dincolo de "bucuria negociatorului-șef rus" ar putea să se ascundă unele planuri secrete ale Kremlinului. Căci acordul în sine între Occident și Iran nu aduce niciun beneficiu Rusiei. Vînzarea ulterioară de arme rusești în Iran este o perspectivă îndoielnică. Iar scăderea prețurilor la petrol este o amenințare pentru economia Rusiei, căci resursele naturale îi permit lui Putin să mențină politicile sociale și proiectele ambițioase în cadrul Ministerului Apărării. Deci, ce-l bucura pe Reabkov, se întreabă autorii.

«The National Interest» sugerează că asistența activă a Rusiei în procesul de negocieri privind Iranul în detrimentul său este capitularea lui Putin. Președintele rus ar fi decis să pună capăt izolării Federației Ruse, precum și să înceteye să enerveze prin încăpățînarea sa nu numai Statele Unite, dar, de asemenea, China.

"Zîmbetul lui Reabkov - nu este doar asistența Rusiei în problema Iranului. Aceasta este capitularea lui Putin în faţa Statelor Unite și a Europei. În viitorul apropiat vom afla totul. Deși este posibil să nu fi existat nicio înțelegere secretă, și Moscova vrea pur și simplu să reia cooperarea cu Statele Unite și Uniunea Europeană. Ceea ce este puțin probabil să-i reuşească Rusiei", - au rezumat jurnaliștii americani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?