Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

PCRM a acuzat Curtea Constituţională de depăşirea atribuţiilor

17 iul. 2015,, 12:45   Politică
3293 2
ПКРМ обвинила Конституционный суд в превышении своих полномочий
Foto: tribuna.md
Partidul Comuniştilor (PCRM) a acuzat Curtea Constituţională de depășirea propriilor atribuții. Potrivit Serviciului de presă al PCRM, citat de agenția Infotag, Curtea Constituţională (CC) a ignorat toate normele constituţionale şi morale, pronunţînd decizia de neconstituţionalitate a desemnării Ecaterinei Burlacu în funcţia de avocat al poporului pentru drepturilor copilului.

"Curtea Constituţională o dată în plus a confirmat că este parte a acestui sistem mafiot, care conştient promovează şi lichidarea statalităţii Moldovei. CC promovează în continuare dictatura ilegalităţii în Republica Moldova. E firească o astfel de decizie în situaţia în care toţi judecătorii Curţii Constituţionale sînt cetăţeni ai statului vecin România. Motivul real al demiterii avocatului poporului pentru drepturile copiilor este faptul că persoana învestită în această funcţie de către Parlament a declarat deschis, fără frică, în şedinţa Legislativului, că este statalistă şi vorbeşte limba moldovenească", se menționează în comunicatul PCRM.

În opinia comuniştilor, această decizie "încalcă principiul constituţional al egalităţii, indiferent de opiniile împărtăşite".

"Este un precedent care va provoca tensiune în societate, va stimula lipsa de respect faţă de legislaţie. Toate consecinţele unor astfel de decizii ghidate vor fi suportate inclusiv de către Curtea Constituţională şi patronii lor", menţionează PCRM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?