Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Persoanele reţinute în dosarul fraudelor de la BEM vor fi puse sub învinuire pentru spălare de bani

16 iul. 2015,, 10:52   Societate
3055 1
Четверым новым задержанным по делу BEM предъявят официальное обвинение в отмывании денег
Foto: noi.md
Cele patru persoane, reţinute ieri, în cadrul unui dosar care vizează fraudele de la Banca de Economii, vor fi puse astăzi sub învinuire pentru spălare de bani. Asta după ce procurorii şi ofiţerii CNA au efectuat un complex de acţiuni de urmărire penală, inclusiv percheziţii, şi au ridicat probe materiale relevante pentru dosar.

Totodată, un om de afaceri din România, suspectat de coautorat la spălare de bani, a fost citat de procurori pentru audieri în cadrul aceleiaşi cauze. Acesta însă nu s-a prezentat la data indicată, urmând să fie citat repetat, iar în cazul în care nu va da curs citaţiei, va fi anunţat în urmărire internaţională.

Precizăm că cele patru persoane, reţinute de CNA, sunt vizate într-un alt dosar de fraudă în România.

PUBLIKA.MD aminteşte că, ieri, patru persoane au fost reţinute în dosarul delapidărilor de la Banca de Economii. În prezent, acestea au statut de bănuit şi se află în custodia Centrului Naţional Anticorupţie pentru 72 de ore. După înaintarea învinuirii, procurorii vor depune la judecătorul de instrucţie demersuri de arestare preventivă pe numele acestora.

Menţionăm că procurorii anticorupţie desfăşoară în această perioadă investigaţii de proporţii pentru a scoate la iveală modalitatea în care a dispărut aproape jumătate de miliard de euro de la BEM, Unibank şi Banca Socială.

Anterior, Curtea de Apel Chişinău a decis plasarea în izolatorul CNA a oamenilor de afaceri Vladimir Belschi şi Ivan Tomailî, de asemenea fiind bănuiţi că ar fi implicaţi în dosarul celor trei bănci.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?