Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Danemarca va aloca două milioane de lei pentru reforma justiției penale în Moldova

15 iul. 2015,, 16:09   Societate
3688 0

Danemarca va aloca două milioane de lei pentru reforma justiției penale în Moldova
Foto : actualitati.md

Guvernul Danemarcei va finanța cu două milioane de euro o nouă reformă în sectorul justiției, inițiată de Consiliul Europei. Proiectul vizează reformarea justiției penale din Republica Moldova și va fi implementat pe parcursul a trei ani, pînă la sfîrșitul lui 2017, cu posibilitatea extinderii acestui termen, informează NOI.md.

Printre obiectivele anunțate de autorii inițiativei se numără consolidarea protecției drepturilor omului și finalizarea reformei procuraturii. Proiectul prevede revizuirea mai multor legi din domeniul justiției penale și racordarea lor la standardele europene. Principalii beneficiari ai proiectului vor fi Ministerul Justiției, Procuratura Generală, Oficiul Avocatului Poporului și Institutul Național al Justiției.

„Anul acesta ne propunem să finalizăm acest prim pas al reformei justiției, mă refer la reforma procuraturii. Ne mai rămîne un pic de lucrat pînă la votarea proiectului în lectură finală, pentru ca să putem fi cinstiți cu noi și cu partenerii noștri și pentru a putea spune că avem într-adevăr o lege care asigură eficacitatea și independența Procuraturii”, a menționat ministrul Justiției, Vladimir Grosu.

„Proiectul lansat astăzi acoperă atît segmentul justiției penale, cît și pe cel al drepturilor omului, prevenirii și combateri torturii, precum și mecanismelor de remediere. Astfel este asigurată o abordare complexă. Planul de implementare a proiectului este destul de ambițios. Sînt multe acțiuni care trebuie realizate”, a declarat, la rîndul său, procurorul general, Corneliu Gurin.

Reprezentanții Oficiului Consiliului Europei la Chișinău au precizat că asistența oferită țării noastre în sectorul justiției trebuie să genereze schimbări vizibile, care să aibă un impact pozitiv asupra vieții cetățenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?