Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Liberalii cer comisie specială pentru tragerea la răspundere a deputatului Oleg Reidman

15 iul. 2015,, 14:25   Politică
5617 5
Либералы требуют создать специальную комиссию для привлечения к ответственности депутата Олега Рейдмана
Foto: pl.md
Partidul Liberal (PL) cere tragerea la răspundere a deputatului din Partidul Comuniştilor (PCRM), Oleg Reidman, care a condus prima comisiei parlamentară pentru investigarea cazului de la Banca de Economii. Potrivit agenţiei "Infotag", PL a înregistrat în Parlament un proiect de decizie cu privire la formarea noii comisii parlamentare privind situaţia din sectorul bancar.

Conform propunerii PL, noua comisie trebuie să ancheteze de ce prima comisie nu a prezentat la arhiva Parlamentului materialele activităţii sale, inclusiv raportul privind examinarea calităţii de gestionare de către stat a pachetului de acţiuni la BEM, creată în februarie 2013 şi condusă de deputatul comunist Oleg Reidman.

Liberalii au amintit că comisia a fost creată în legătură cu situaţia instabilă de la BEM, cînd în 2012 banca a suferit pierderi de peste 300 de milioane de lei ($24,8 mil. la cursul mediu din 2012 - "I"), iar conducerea instituţiei financiare a acordat o serie de credite neperformante.

"Rezultatele anchetei comisiei nu pot fi incluse în categoria «documente secrete», însă pe parcursul a peste doi ani aşa şi nu au fost trimise în arhiva Parlamentului. De repetate ori m-am adresat secretariatului cu solicitarea de a prezenta documentele în cauză, însă mi s-a răspuns că nimeni nu ştie nimic. Doar în aprilie 2015 documentele au fost găsite. Consider necesar să se afle motivele pentru care locaţia documentelor era necunoscută timp de doi ani, precum şi dacă sînt autentice", a scris în nota explicativă deputatul PL Iurie Chirinciuc.

În cazul luării deciziei de creare a comisiei, membrii acesteia sînt obligaţi să afle cauzele neprezentării documentelor în termenul indicat la arhiva Parlamentului, să verifice integritatea şi autenticitatea tuturor materialelor, locul aflării documentelor în perioada cînd au lipsit din arhivă, precum şi să prezinte Parlamentului iniţiativele legislative necesare pentru a nu admite asemenea situaţii pe viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?