Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Sursă din cadrul Aparatului Președintelui: Nu trebuie să așteptăm decizii politice de la vizita lui Nicolae Timofti în Belarus

15 iul. 2015,, 14:45   Politică
2196 0
Источник в аппарате президента РМ: От визита Николае Тимофти в Беларусь не следует ожидать политических решений
Foto: mimi-gallery.com
„În primul rînd, această vizită este una de răspuns. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a vizitat Moldova anul trecut și l-a invitat pe Nicolae Timofti într-o vizită de răspuns la Minsk, a explicat pentru NOI.md o sursă din cadrul Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Principalul interes este, desigur, extinderea relațiilor comercial-economice.

Volumul comerțului între țările noastre este unul dintre cele mai mari în CSI. Din el fac parte troleibuzele și tractoarele, producția de echipament agricol, produsele agricole, și, bineînțeles, vinurile. Moldovei îi convine să susțină și să dezvolte relațiile de cooperare cu Minskul”, a menționat sursa.
În afară de aceasta, interlocutorul a explicat că partea moldovenească dezvoltă contactele interregionale cu Belarusul: „Aceasta este a doua prioritate după menținerea piețelor. Pentru aceasta, în componența delegației moldovenești a fost inclus bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Însă nu trebuie să ne așteptăm la anumite decizii politice de la această vizită – vectorii aspirațiilor politice ale statelor noastre sînt diferiți”.

Reamintim că la 16-17 iulie va avea loc vizita oficială a președintelui Moldovei, Nicolae Timofti, în Belarus. Astăzi, 15 iulie, la Minsk și-a inițiat lucrările reuniunea Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse privind cooperarea comercial-economică, similară Forumului de afaceri bilateral care a avut loc la Chișinău în luna septembrie a anului trecut, în cadrul vizitei președintelui Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?