Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Procurorul Diacov: În Moldova zilnic se vînd droguri în valoare de 12 milioane de lei

14 iul. 2015,, 15:15   Societate
3575 1
Прокурор Дьяков: В Молдове ежедневно покупают наркотиков на 12 миллионов леев
Foto: pan.md
Procurorul municipiului Chișinău, Ivan Diacov, cunoscut prin inițiativele sale de combatere a traficului de droguri, a fost solicitat de NOI.md să-și împărtășească așteptările privind ședința de miercuri, 15 iulie, a Comisiei parlamentare pentru securitate națională, la care urmează să fie discutată problema combaterii traficului ilegal de droguri.

În opinia lui Ivan Diacov, problemă combaterii răspîndirii drogurilor în Moldova este una catastrofală. Potrivit procurorului, societatea este dependentă de droguri. Traficul de droguri este considerat una dintre cele mai profitabile și periculoase crime pentru societate.

Potrivit lui Ivan Diacov, zilnic, în Moldova se vînd droguri în valoare de 12 milioane de lei.

„În țara noastră încă nu există un organ pentru coordonarea combaterii drogurilor, or, în această problemă este necesară o abordare complexă, bazată pe aplicarea metodologiilor științifice și în strînsă conlucrare cu organele de stat și societatea civilă. În lupta cu drogurile un accent deosebit trebuie pus pe prevenire, pentru că organele noastre abilitate se ocupă doar de «stingerea incendiului». Iar în urmă rămîne doar cenușă și ruine. De rînd cu polițiștii, procurorii și angajații serviciilor speciale, în lupta cu drogurile trebuie implicați și pedagogii, psihologii, sociologi, activiști civici. Trebuie monitorizată în permanență situația, elaborată o strategie și o metodologie în acest sens. Trebuie pus la punct un sistem eficient de reabilitare a persoanelor dependente de droguri. Fără acestea problema drogurilor și traficului ilicit de droguri în Moldova nu va fi soluționată”, a subliniat Diacov.

Procurorul Chișinăului salută decizia de a convoca Comisia parlamentară pentru securitate națională pe marginea problemei combaterii traficului de droguri. „Sper să se treacă de la vorbe la fapte. Personal, sînt dispus să-mi împărtășesc experiența și ideile în acest sens”, a conchis Ivan Diacov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?