Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Raionul Soroca are un nou președinte

14 iul. 2015,, 13:10   Politică
2825 1

Foto: pldm.md

Liberal-democratul Mihai Mîțu a fost ales astăzi președinte al raionului Soroca. Candidatura lui Mîțu a fost susținută de 18 consilieri din partea PLDM, PD, PL și a Platformei Populare Europene, care au decis că constituie o alianță proeuropeană la nivel local, informează NOI.md.

Iată ce prevede Acordul de constituire a alianței proeuropene: „Unitatea de acţiuni a partenerilor de coaliţie, care va ghida actul local de guvernare, consolidarea societăţii, respectul pentru partenerii de coaliţie, respectarea principiului transparenţei, consensului şi spiritului consultativ în luarea deciziilor, soluţionarea acţiunilor în vederea asumării colective a actului de guvernare", se menţionează în document.

În calitate de vicepreședinte de raion a fost ales reprezentantul Partidului Democrat Vladimir Nicuţă. La următoarea şedinţă a Consiliului raional urmează să fie votaţi şi ceilalţi doi vicepreşedinţi.

Pe de altă parte, consilierii PCRM, PSRM și ai „Partidului Nostru”, din cadrul Consiliului raional Soroca, care se află în opoziție, au anunţat despre crearea unei alte alianțe – „Pro Soroca”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?