X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Mai multe săptămâni de reparații în Hawaii pentru avionul cu propulsie solară Solar Impulse 2

12 iul. 2015,, 23:00   Externe
3272 0

Foto: metronews.ru

Avionul alimentat doar cu energie solară Solar Impulse 2, care a realizat recent o traversare istorică de cinci zile a Pacificului , are nevoie de reparații în următoarele săptămâni în insulele Hawaii, relatează AFP.

O supraîncălzire a provocat defecțiuni la bateriile care înmagazinează energia, astfel încât sunt necesare câteva săptămâni de reparații până cel puțin la jumătatea lunii iulie, se arată într-un comunicat difuzat de echipă.

Supraîncălzirea bateriilor s-a produs încă din prima zi din cele 118 de ore de traversare a distanței dintre Japonia și Hawaii și nu a mai fost posibilă apoi răcirea lor.

"Defecțiunile la unele părți ale bateriilor sunt ireversibile și vor necesita reparații și înlocuiri în următoarele săptămâni, precizează echipa". "Solar Impulse nu va mai putea zbura înainte de două sau trei săptâmâni", se arată în comunicat.

Avionul Solar Impulse 2, pilotat de omul de afaceri elvețian André Borschberg, a ajuns la sol la 3 iulie după ce a străbătut 7.200 de kilometri în 117 ore și 52 de minute, la o viteză medie de 61,19 km/h, doborând precedentul record de zbor.

Avionul a plecat la 9 martie din Abou Dhabi în cadrul primului tur în jurul lumii al unui avion cu propulsie solară, care cuprinde în total 35.000 de kilometri, cu scopul de a promova utilizarea energiilor regenerabile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?