Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Farmaciile de la sate ar putea fi scutite de taxele locale

10 iul. 2015,, 16:53   Societate
3330 1

Foto: noi.md

Accesul populației din mediul rural la medicamente, inclusiv la cele compensate, ar putea facilitat, prin deschiderea mai multor farmacii. O inițiativă legislativă în acest sens a fost elaborată de Comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie, notează NOI.md.

Inițiativa prevede scutirea de unele taxe locale a farmaciilor de la sate. În condiţiile în care statul nu are posibilităţi pentru dezvoltarea farmaciilor comunitare, este binevenită susținerea iniţiativei private în acest sector, spun autorii documentului. În opinia lor, scutirea de taxe locale va contribui la crearea condițiilor optime pentru deschiderea de noi farmacii în mediul rural.

„Iniţiativa în cauză, de rînd cu proiectul privind aplicarea adaosului comercial diferenţiat la medicamente, completează setul de măsuri privind reglementarea pieţei farmaceutice. Urmărind reglementarea adaosului comercial la medicamente în favoarea consumatorilor şi sporirea accesului economic şi fizic al cetăţenilor la produse farmaceutice, acum propunem implementarea unor măsuri de susţinere pentru mediul de afaceri din sfera farmaceutică care activează în sectorul rural”, a comentat preşedintele Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, Oxana Domenti.

Proiectul de lege propus prevede completarea unui articol din Codul fiscal al Republicii Moldova. Precizăm că în prezent proprietarii farmaciilor din mediul rural achită taxe locale ce variază între 3500 şi 5000 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?