Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Chirilă: Crearea unui guvern nu va fi suficientă de această dată

10 iul. 2015,, 16:17   Politică
4278 7
Власти Молдовы работают против ЕС - Кирилэ
Foto: europalibera.org
Directorul Asociației pentru Politică Externă, Victor Chirilă, consideră că este eronat să afirmi că Uniunea Europeană a abandonat partidele proeuropene de la Chișinău, de vreme ce angajamentele convenite cu partenerii externi nu au fost realizate. Expertul susține că de această dată, formarea unui guvern oarecare nu va fi suficientă nici pentru cetățeni, nici pentru Bruxelles, notează NOI.md.

„De această dată nu va fi de ajuns crearea unui guvern, va fi nevoie ca viitorul guvern să vină şi cu un anumit program convingător de reforme în special pentru cetăţeni şi nu în ultimul rînd pentru partenerii europeni. E nevoie de un guvern cu o viziune clară de reformare a economiei, a sistemului administrativ, a sistemului financiar şi cu privire la combaterea corupţiei, dar, din păcate, o astfel de viziune nu se vede. Cred că acest lucru va juca festa nu doar actualilor partide politice şi viitorului Guvern, dar şi țării per ansamblu”, a precizat Chirilă în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

În opinia politologului, partidele de dreapta de la Chișinău au abandonat agenda de reforme convenită cu Bruxellesul, iar în aceste condiții, retragerea susținerii politice este de înțeles.

„Uniunea Europeană susţine nu neapărat un partid, ea susţine o agendă de acţiuni, de transformări care coincide cu aspiraţiile sale, cu interesele sale, pentru că Uniunea Europeană are şi ea interese economice, politice, de securitate în regiunea noastră. În momentul în care la Chişinău este o guvernare care, în loc să implementeze acordurile convenite cu Uniunea Europeană, de fapt, lucrează împotriva acestor acorduri, atunci despre care susţinere putem vorbi din partea Bruxellesului?”, a punctat Victor Chirilă.

„Ne aflăm într-o situaţie foarte proastă şi, dacă nu ne mobilizăm, mă refer la societate, mă refer şi clasa politică, pentru că în rîndurile claselor politice mai sînt politicieni raţionali, dar din păcate cu influenţă foarte mică în luarea deciziilor, atunci cred că Republica Moldova este pe punctul de a rata o nouă şansă istorică de a se apropia de Uniunea Europeană”, a conchis Chirilă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?