X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Pierderile cauzate de secetă sînt mai mari decît cele de anul trecut

8 iul. 2015,, 16:13   Economie
2542 0
Потери от засухи превышают прошлогодние
Foto: gizmeteo.ru
Criza din agricultură țării este agravată de recolta slabă de cereale cauzată de secetă. Atenționarea aparține preşedintelui Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, informează NOI.md.

„Am primit astăzi primele rezultate ale recoltei de cereale de prima grupă. Potrivit informației Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, grîul și orzul au fost recoltate de pe 10% din suprafețele însămînțate. Pierderile provocate de secetă sînt cu mult mai mari față de cele din anul trecut. Cu părere de rău, pierderile sînt chiar mai mari decît estimase «UniAgroProtect». Astfel, recolta grîului de prima grupă este cu 50% mai mică față de anul trecut. Recolta este comparabilă cu cea obținută în anul 2012, în condiții de secetă puternică”, a spus liderul agricultorilor.

Amintim că anterior organizațiile producătorilor agricoli din Moldova au atenționat autoritățile că în afară de decapitalizarea critică a întregii ramuri în acest an se așteaptă pierderi din cauza condițiilor climaterice, ceea ce va agrava și mai mult situația în care se află agricultorii.

Recoltarea grîului de prima grupă în Moldova a demarat la începutul săptămînii curente.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?