X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Autorităţile Moldovei au arestat un investitor străin

8 iul. 2015,, 15:55   Societate
3173 2
Власти Молдовы арестовали иностранного инвестора
Foto: infotag.md
Gene Burd, partenerul companiei americane Arnall Golden Gregory LLP din Washington, şi reprezentantul companiei ICS Online IPS în Republica Moldova afirmă că "organele de drept ale Moldovei au arestat un investitor fără a-i aduce acuzaţii clare".

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", Burd a relatat că companiei cu capital străin ICS Online PS i s-au adus acuzaţii de "complicitate în tranzacţii frauduloase, fără prezentarea dovezilor".

"Sute de mii de dolari, care aparţin clienţilor, sînt blocați în conturile din Moldova. Directorul companiei, cetăţean al Israelului, este deţinut într-o închisoare din Moldova, fără a i se comunica de ce este acuzat", a spus el.

Potrivit lui Burd, ICS Online IPS a fost fondată de cetăţeni ai SUA. Compania are oficii în California, Florida şi Brazilia. Moldova a fost aleasă de companie pentru "extinderea afacerii sale europene de procesare a plăţilor on-line".

"Activitatea companiei în momentul de față este blocată din motiv că Centrul Naţional Anticorupţie a considerat că sistemul de protejare a drepturilor consumatorilor, răspîndit în SUA, prin care este garantată returnarea banilor în cazul în care clientul nu este mulţumit de marfă sau serviciu, nu corespunde legislaţiei Republicii Moldova", a menţionat Burd.

În opinia lui, organele de drept ale Republicii Moldova pur şi simplu nu înţeleg acest tip de afaceri şi nu doresc să facă lumină în acest subiect.

"Noi întrebăm, de ce în Republica Moldova, care are nevoie de locuri de muncă şi este interesată de investiţii străine, organele oficiale nu contribuie la aceasta, ci doar închid companiile cu capital străin? De ce preşedintele Nicolae Timofti, spicherul Andrian Candu, ministrul Economiei, Stephane Bride, ignoră mesajele companiei?", a întrebat la final Gene Burd.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?