X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Polonia şi Norvegia propun mediului de afaceri din Moldova programe de finanţare

8 iul. 2015,, 10:45   Business
3686 2
Бизнесу Молдовы предложили программы финансирования от Польши и Норвегии
Foto: infomarket.md
Utilizatorii platformei finantare.gov.md pot accesa încă două programe de finanţare în condiţii avantajoase, din partea Guvernului Poloniei şi Ministerului de Externe al Norvegiei, destinate pentru dezvoltarea companiilor moldoveneşti, notează agenția "Infotag" cu referire la Consiliul economic al prim-ministrului Republicii Moldova.

Astfel, beneficiind de credite, granturi şi subvenţii, agenţii economici din Moldova îşi vor putea dezvolta afacerile prin intermediul capacităţii de export a produselor, devenind mai competitivi.

Suma maximă pentru un contract oferit de Guvernul Poloniei este de 2 milioane de euro. Creditul poate fi acordat sub formă de livrări de bunuri, utilaje, echipamente şi servicii din Republica Polonă către beneficiarii finali din Republica Moldova. Acesta este oferit pentru investiţii în tehnologii moderne privind recoltarea, procesarea primară, păstrarea, sortarea, ambalarea şi desfacerea produselor agroalimentare, precum şi investiţiile în tehnologii moderne şi inovaţii în scopul conformării la standardele UE.

Granturile Ministerului de Externe al Norvegiei sînt oferite pentru dezvoltarea afacerilor inovatorii, ce demonstrează creştere economică durabilă la nivel local. Granturile vor acoperi o sumă de pînă la 8000 de dolari sau cel mult 60% din valoarea totală a proiectului pentru iniţiative precomerciale de dezvoltare a inovaţiilor. Granturile vor fi oferite prin intermediul unei proceduri deschise de selectare formată din două etape – preaplicarea şi aplicarea deplină.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?