X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Natalia Gherman cere instituțiilor publice să strîngă cureaua

1 iul. 2015,, 13:51   Economie
3712 5

Foto: moldpres.md

Avînd în vedere situația economică dificilă prin care trece țara, premierul interimar Natalia Gherman le-a sugerat conducătorilor instituțiilor de stat să reducă din cheltuieli. Acesta le-a cerut miniștrilor să suspende temporar achiziția de mărfuri sau servicii care nu sînt prioritare, informează NOI.md.

„Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Economiei, au fost înregistrare și unele rezultate negative – diminuarea exportului și importului, creșterea inflației. Demisia premierului și amînarea discuțiilor cu FMI au afectat starea indicatorilor macroeconomici. În această situație este necesar ca autoritățile administrației publice centrale să suspende temporar angajarea de noi cheltuieli în diverse domenii neesențiale activităților instituționale”, a punctat Gherman la ședința de astăzi a Guvernului.

Totodată, premierul interimar a dat asigurări că nu vor exista întîrzieri la plata salariilor și prestațiilor sociale. Potrivit acesteia, achitarea lor va fi asigurată din veniturile fiscale acumulate la bugetul de stat. De asemenea, vor fi acoperite toate cheltuielile curente de întreținere a instituțiilor bugetare, a precizat Gherman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?