X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Liderul de la Tiraspol și-a declarat disponibilitatea de a conlucra cu Chişinăul şi Kievul

1 iul. 2015,, 13:30   Politică
3071 3
Шевчук готов сотрудничать с Кишиневом и Киевом, чтобы деблокировать экономику
Foto: tv.pgtrk.ru
„Tiraspolul este deschis pentru stabilirea unor relaţii constructive cu Chişinăul şi Kievulcu scopul de a debloca economia transnistreană, pentru a fi funcţionabilă şi a asigura cetăţenii cu cele necesare”. O declarație în acest sens a făcut marţi, în cadrul întrevederii cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, la Tiraspol, preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el a exprimat speranţa că în perspectivă, împreună cu partenerii, va "căuta la masa de negocieri formule de compromis pentru rezolvarea acestor probleme".

Întrevederea cu diplomatul american a avut loc pentru prima dată după o pauză din februarie 2015 şi a vizat "situaţia în care se află relaţiile Transnistriei cu Republica Moldova".

Şevciuk a comunicat "despre urmările asupra economiei Transnistriei a instabilităţii regionale, precum şi a măsurilor de blocare întreprinse de Moldova şi Ucraina".

"Restricţiile create artificial de statele vecine asupra activităţii de comerţ extern a agenţilor economici din RMN continuă să influenţeze negativ încasările la bugetul republicii", a spus el, exprimîndu-și îngrijorarea şi faţă de "situaţia de la frontiera Transnistriei cu Ucraina".

Conform comunicatului, James Pettit a exprimat sprijin Transnistriei, menţionînd că SUA sînt interesate ca "regiunea să prospere, oamenii să trăiască bine".

"Noi sprijinim acţiunile care facilitează îmbunătăţirea vieţii din Transnistria", a spus ambasadorul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?